miércoles, 15 de junio de 2016

Un jutgat de Osca demana les obres d'art de la sixena

La societat civil de Lleida pensen fer manifestacions per defensar les 97 obres d'art del Monestir de Sixena que es troben a diferents llocs de Catalunya com són: al Museu de LLeida (44) i el MNAC (53d'ien que hi han de quedar-se a Catalunya, ja que son patrimoni de qui les va adquirir mitjança'n la compra i moltes d'elles han sigut restaurades.

By:Alicia Garcia



Un jutjat d'Osca les a demanat dien que son patrimoni d'Aragó i han de ser retornades inminentment el 25 de juliol de 2016.
Pensen fer una crida aquest dimecres 22 de juny: La Diputació de Lleida, la Paeria i el Consell Comarcal del Segrià vers un manifest que a promogut la societat lleidatana en defensa de aquest patrimoni.
Manifesta'n que s'han sumat també als darrers dies a aquest manifest de defensa d'aquest patrimoni: partits polítics i ciutadans a títol individual-
Aquest dimecres 22 de juny es reuniran amb el conseller de cultura, Santi Vila per reforçar i aquest dia també aprofitaran per presentar aquest document de manifest de defensa a què es puguin quedar ho faran a Barcelona davant del Museu Nacional d'Art de Catalunya.
Sembli mentida que ara tinguin tant d'afany a volgué aquestes belles obres d'art oblidades que mai van reclamar i que ara restaurades a la seva totalitat les vulgui a casa quan van ser venudes i adquirides per Catalunya.

Videos diversos de l'obra de art de Sixena







Imatges diverses de l'obres d'art de la Sixena:


                    Art de la Sixena al museu del Mamnac 
















L'ASSOCIACIÓ VIBRANT  DESVELA MENTIRES SOBRE SIXENIA 


La darrera notícia al escriure aquest article és que el Conseller Santi Vila es disposa a entregar una quantitat de les obres de Sixena.
De ben segur, hi ha més d’un procés judicial obert, i cada un segueix camins diferents.
Però al final tots s’ajunten. I ja és hora que ens espolsem la mandra i ens posem a treballar si no volem patir cap greuge més. Anem a pams. Qui reclama les obres?…

Coneguem alguns dels protagonistes:
L’alcalde de Villanueva de Sijena, que acusa revolucionaris catalans de cremar el Monestir, i als tècnics de la Generalitat de robar les pintures. Bé, com veureu més endavant, no solament van ser els mateixos MEMBRES DEL COMITÈ REVOLUCIONARI DE SIXENA qui van cremar-lo, després de clavar-li nou trets al capellà, sinó que a sobre, el seu propi pare va ajudar a recuperar les pintures.
“Durante la declaración de Ildefonso Salillas, alcalde de Villanueva de Sijena, que acababa de asegurar que “vinieron unos de Barcelona a incendiar el monasterio y, después, unos funcionarios catalanes se las llevaron” y que la operación se había realizado de espaldas a los sijenenses, el letrado tuvo que ver cómo en una de las fotografías de época aparece su padre ayudando a arrancar las pinturas junto a uno de los técnicos catalanes”...



Alberto Velasco Gonzàlez es conservador del Museu de Lleida i explica quelcom que no conten 


Altre artícle relacionat sobre aquet document que ho demostre : cliqueho AQUÍ 

Os deixo al video relacionat del'entidad Vibrant he demanat permís al company Jordi Ribes 



Aticle relacionat de la Asossiació VIBRANT 



Desvelem les mentides sobre Sixena


No hay comentarios:

Publicar un comentario