domingo, 5 de junio de 2016

Carta de Omar Salcedo sobre la DUI a un anonim

Omar Salcedo de la Torre:

Crec que hauriem de tindre en compte que la independència no és bufar i fer ampolles. La DUI no es pot fer d'un dia per l'altre. El 27 de setembre hi va haver una majoria independentista per iniciar el procés de creació d'estructures d'Estat.

Com a país democràtic, hem de ser assenyats i construir el nou Estat amb intel·ligència, perseverança, eficàcia, discreció i sobretot fe i valentia. La independència no és un simple canvi de bandera o una simple ruptura sense importància.

La independència ha de ser un canvi per acabar amb l'espoli fiscal, la injustícia social i les desigualtats, les ofenses a la llengua, etc., i fer un país molt més just, democràtic i pacífic. I si volem ser un país molt més just, democràtic i pacífic hem de fer les coses pacíficament, democràticament i amb tranquil·litat.

Per fer una DUI calen una sèrie d'estructures d'Estat i una majoria independentista que cal augmentar encara més. Cal fer una DUI quan la Constitució Catalana hagi estat aprovada per més d'un 50% de la població de Catalunya i quan estiguem preparats. Tu dius que els pressupostos no són importants per fer la independència, i els pressupostos són la base de l'economia d'un país, i han de cobrir les necessitats dels ciutadans amb mesures socials adequades.

Ara els anarquistes de la CUP no volen ni negociar aquests pressupostos. Simplement estan en contra de qualsevol sistema i són apolítics, per la qual cosa busquen la cega desobediència a TOT. És necessària la desobediència per fer la independència? És evident que sí, però hi ha diferents tipus de desobediència: la intel·ligent i discreta i l'anarquista, irracional i infantil. Aquesta última és la que vol fer la CUP.

Crec que hem de mantenir la paciència i tirar endavant el full de ruta amb el consens, el seny i l'esperit democràtic i pacífic que sempre hem demostrat tenir els catalans. Ens necessitem tots: els que som d'esquerres, els convergents i els antisistema (tant de bo aquests últims pensessin el mateix).

Mès sobre el tema:

Mundó: «Quan s'aprovi la Llei de transitorietat naixerà l'estat català»

 El conseller de Justícia afirma a la Cadena Ser que l'aprovació de la norma legislativa crea de dret un nou subjecte polític diferent de l'espanyol

per veure tot l'article  i escoltar lo que diu a la cadena SER, clica AQUI 

1 comentario:

  1. Omar Salcedo de la Torre12 de agosto de 2016, 13:10

    Hola, Alicia. No sabia que havies publicat el meu comentari al teu blog i m'he sorprès molt al veure'l. T'agraeixo molt el teu gest.

    Moltes salutacions.

    ResponderEliminar