miércoles, 1 de junio de 2016

Jordi Sànchez: «Si l'Estat no respon, Europa entendrà una sortida unilateral


Jordi Sànchez: «Si l'Estat no respon, Europa entendrà una sortida unilateral» cinc cèntims 

L’ascens de l’extrema dreta té molt a veure amb la crisi econòmica, amb els fluxos migratoris, també amb una certa decadència d’Europa com a projecte. Europa no ha sabut trobar el seu lloc en un món globalitzat i han aparegut pols econòmics més forts que l’europeu i obliga Europa a trobar un nou encaix en les relacions internacionals. Però jo crec que el procés a Catalunya pot ajudar Europa a retrobar-se a ella mateixa. Europa serà el que els seus ciutadans vulguin. Un dels fracassos del projecte europeu és que ha estat construït a esquenes dels ciutadans, ha estat en mans dels Estats i dels tecnòcrates. Això ha generat unes contradiccions que han estat molt difícils de gestionar. El procés mostra una manera de gestionar un conflicte: de manera civilitzada, sense trencar un plat, i a través de les urnes. De fet, si Europa escoltés més els ciutadans, potser trobaria solució a alguns dels problemes que té plantejats.
 És d’una enorme complexitat la gestió del dia a dia de la governabilitat a Catalunya. Garantir la governança requereix d’una generositat ideològica de totes les formacions sobiranistes. Moments històrics per culminar la independència en tindrem pocs. En la història del país, com el que tenim ara no n’hem tingut cap altre, i la generositat i la intel·ligència perquè això no se’ns escapi ha de ser elevada.
Ara toca posar-nos les piles per orientar com cal l’Onze de Setembre. Perquè ha de ser novament una gran mobilització. Totes les nostres energies les destinarem a aconseguir que centenars de milers de persones tornin a ser al carrer. Com es va fer anys anteriors. Sabem que el procés no ha acabat, que som a la recta final i el 2016 té més sentit que mai sortir al carrer. I alhora hem de continuar fent créixer aquesta majoria social que, n’estic convençut, ja tenim, però la volem més gran perquè quan arribi l’hora de la veritat, tinguem el coixí que ens cal per resistir les pressions, les mentides i les difamacions que des de l’entorn de l’Estat i els seus aparells es llançaran.


Alicia García« clara evidència que anem a bon port»

El que és evident i clar és que cada vegada més gent esta obrin els ulls, veuen que no rebem ni ajuts com abans, feina és mancada, són aturats, alguna cosa està passanviure és difícil a Catalunya tant que no ser com aguantem aquest bombardeig del govern central de Madrid que ens xucla l'ànimala nostra sang i no ens deixa avançar ni respirar, clar evidència de què ens volen amarrar però aquest amarri és contradictori, ja que quan una amarra fa el efecte contrari. Vols caminar sortirà del opressor que ens té paralitzats econòmicament enfonçats, ja que encari que siguem forts ens desengran cada dia més, hem de ser forts per poder tallar la corda de aquest amarri que no ens deixa marxar, l'única forma és se'n el millor número de gent possible de què de segur ho serem perquè hem despertat i veiem la porta i les eines per fer-ho possible democràticament, sense violència, serenor i amb convenciment plena dels deures ben fets.

Entrevista estreta del artícla de: assamblea.cat  Sagrada Familia  


No hay comentarios:

Publicar un comentario