domingo, 5 de junio de 2016

L'institu de les regions d'Europa veu que es molt provable que Catalunya entria Europa com Estat Independent

 

Al Palais Kuenberg de Salzburg s'hi ha debatut avui si Catalunya es o no viable a Europa

"Frank Schausberger, destacat dirigent democristià austríac, creu que un nou estat català és “inevitable”.




A la conferència es por extreure el seguen:

Frank Schausberge:

Voluntat creixent de Catalunya de aconseguir l'independència.
L'institut de la regió d' Europa amb la regió de catalunya, fa temps que està amb contacte amb la regió de Catalunya, hi per tant hem plantejat  que forà important informa tambéels habitants de Salzburg sobre la situació de Catalunya ja que ens hem adonat que l'informació que ens doná als mitjans de comunicació es en part força escassa i poc completa .





El politòleg Jordi Solè entra com a diputat  al Parlament el 2015, i el 2016 fou nomenat Secretari d'Afers Exteriors i de l'Unió Europa del Govern de Catalunya . Per ells els objectius són clars. Que aquesta legislatura només durarà 18 mesos, és a dir, un any i mig, i a la fíi d'aquet periode legislatiu  convocarem noves elecccions. Si en aquest nous comicis torna a surtir una majoria a favor de l'independència, llavors el nou Parlament , no pas el actual, sino el proper, tindrà el mandat principal per preparar una Constitució  per la República Catalana i sot.metre a votació.


                                 
Adam Casals,
Per l'expert en serveis d'assessoria estratègica i comunicació en relacions internacionals, a dit que aquet vespre no es tracta de fer publicitat sobre la Catalunya Independent :

Avui som aqui per debatre i analitzar, què passaria si de sobte, tinguessim un nou pais, un nou Estat català , dins del marc de l'Unió Europea.
Evidentment som conscientsque aixó comportaria riscos , per Catalunya per Espanya i potser per l'Unió Europea però també sabem de'aquells estats  que avui en dia sóm membres de ple de l'Unió Europea no n'hi ha cap que es penedeixi de ser-ho.. 




L'autora alemana del llibre i traductora Krystyna Schreiber,


Krystyna Schreiber:
 ja està convençuda que s'arribarà a l'independència : Això no vol dir que sigui d'aqui 18 mesos o 10 anys, no sé. El que sí es té és l'impressió que ara ja existeixen barreres força superables ente Catalunya i l'Estat espanyol. Dic deliberadament Estat espanyol, i no Espanya, per que si bé evidentment existeixen llaços familiars i també un gran afecta entre els dos pobles d'això no n'hi ha cap dubte, la barrera entre Catalunya i l'Estat espanyol , sí que cada cop es més gran,i molta gent s'han separat .

Kai- Olaf Lang:
El futur d'una Catalunya independent dins de l'unió Europea, és i seguirà sent, una pregunta interessant, i despres d'aquest vespre .Crec que si arribés al fet que Catalunya se separés de la resta tothom actuaria de una forma més pragmàtica que fins ara. ¿Quins aventages tindria?Catalunya es un pais econòmicament fort, molt imnovador, que en un sud d'Europa marcat en una crisis econòmica , esdevindria un clar senyal d'esperança, del fet que també els països d'aquesta zona geogràfica de l'Unió poden dessenvolupar-se de forma dinàmica. Els següents mesos, potser anys, ens monstraran quin serà el camí que seguiràn els 7,5 milions de catalans a la península ibèrica.



Aquí teniu el vídeo sencer de l'acta 





Mès informació clican AQUI 


No hay comentarios:

Publicar un comentario