domingo, 5 de junio de 2016

Junqueres entrevista a tv3 sobre els presopostos en relació de la reunio amb la CUP


Junqueras demana a la CUP que deslligui el debat dels pressupostos de les diferències polítiques sobre el procés


Junqueras explica que en les últimes reunions amb la CUP, la majoria del temps no es dedica a parlar d'aspectes concrets del pressupost han de arrivar a un equilibri entre els dos.
El vicepresident del govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, alerta la CUP que si manté l'esmena a la totalitat als pressupostos i n'impedeix el debat, estarà castigant la gent, no la Generalitat, jà que han de anar units vers al objectiu comú.


"Si qui sigui pensa que no donant-nos a tots plegats l'oportunitat de debatre aquests pressupostos estan castigant el govern, no és veritat, a qui estan castigant és a la gent."

Junqueras diu a "L'entrevista del diumenge" del canal 3/24 que prorrogant els pressupostos es perdran 1.100 milions en inversions. Per tot plegat, demana a la formació anticapitalista que deslligui el debat dels comptes de les diferències polítiques amb Junts pel Sí:

"No té gaire sentit que perquè hi hagi una desconfiança en l'aplicacio del full de ruta, per exemple, no es permeti l'aprovació d'uns pressupostos que tothom diu que són molt millors."

Junqueras explica que en les últimes reunions amb la CUP, la majoria del temps no es dedica a parlar d'aspectes concrets del pressupost, sinó a abordar qüestions de confiança entre els partits o a les divergències sobre l'aplicació del full de ruta i el calendari de desconnexió amb l'Estat espanyol.

El vicepresident de la Generalitat diu que el debat està en "si han d'haver microruptures com suggereix la CUP o si el que hi ha d'haver és una desconnexió en un moment en què aprovem les lleis fonamentals". I argumenta que "és una pena que per una discussió de si hem d'anar més cap aquí o més cap allà, el que estiguem fent és posar en perill la possibilitat de tirar endavant".

Pressupostos "millors que els anteriors"

Junqueras ha reiterat que la pròrroga significaria renunciar a destinar milions a fomentar l'ocupació, reduir les llistes d'espera o dotar de més mestres les escoles amb alta complexitat.

"Podem discutir tant com calgui, però al mateix temps no malaguanyem l'esforç que ha fet la societat per tenir recursos per a aquests pressupostos."Junqueras assegura que "tothom accepta que aquests pressupostos són millors que els anteriors". I recorda que és un fet "que no passa gaire sovint".

Estret de la pàgina 324


Trovar el equilibri en un pacta es la fómula del exit de La Reuplica CatalanaÉs clar i evident que hem de trobar un equilibri entre tots plegats, tots hi han de seure a la taula i esbrinar la millor manera per treballar junts vers la República Catalana

"No se hi ha de barallar si no trobar i pactar punts comuns entre tots els partits sobiranistes i anar junts cap a treure tants encanys possibles per fer callar al govern d'Espanya on si som malloria no tindran més remei que acceptar la nostra voluntat de poble sobirà i desconnectarem sòlidament."

by: Alicia garcia 


No hay comentarios:

Publicar un comentario