domingo, 19 de junio de 2016

Desesper en la vaga de transport, avui diumenge 19/06/2016

Les vagues de transport cada vegada més, fa que,  els passatgers estan perdent la confiança en el servei.


 Barcelona ha perdut 40.000 usuaris diaris que trien altres mitjans per traslladar-se en els dias laborables, des del mes de febrer passat, quan va començar una tanda d'aturs a causa del conflicte que mantenen Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i els empleats per la negociació del conveni. Les 40.000 validacions diàries de menys corresponen al 3% dels 1,3 milions de passatgers que té la xarxa entre setmana.

Des de febrer passat ja hi ha hagut cinc convocatòries de vaga. Al començament de febrer, a finals (coincidint amb el Mobile World Congress), al març la trigui-nit del partit Barça-Madrid, quatre dies entre finals de maig i inici de juny, i aquesta setmana, coincidint amb el Sónar. La nit del divendres, els passatgers que es van desplaçar al festival van patir esperes de fins a 45 minuts. 

En la majoria de casos han estat petits aturs, de poques hores, convocats en cadascun dels torns que té una jornada de treball, de manera que entre la vaga i la volta a la normalitat el servei s'ha ressentit durant tot el dia.

A més, durant el mes d'abril i de vegades els viatgers tenen la sensació de que ara també es va detectar vaga de zel: els maquinistes apuren els temps de sortida dels combois en cada estació. Les esperes són llargues.

El conflicte en el metre de Barcelona té la negociació del conveni com a origen i porta mesos tractant d'establir algun acord. Fa unes setmanes, sis sindicats van signar l'acta d'un principi d'acord amb la qual és la sisena empresa de Catalunya, però les assemblees de treballadors van rebutjar el document. 


La del metre és una disputa marcada per la desconfiança entre les parts després de dècades de desacords i la divisió entre sindicats.
Esperem que aviat trobin un equilibri entre treballadors i empreses.


Noticia similar:


 La vaga de metro segueix en peu tot i el pas endavant de Colau
L’alcaldessa agafa les regnes del conflicte, però els treballadors diuen que “no hi ha manera” cliqueu AQUI 
No hay comentarios:

Publicar un comentario