viernes, 24 de junio de 2016

Tinent Coronel de Cavalleria Eduardo Fernández pare de:Jorge Fernandez Diaz va portarlLa “Brigada per a la repressió del barraquismo”


En els anys 50 a Barcelona es va crear la “Brigada per a la repressió del barraquismo”, per controlar la quantitat de barraques que sorgien per la muntanya de Montjuïc, de gent que venia d'Andalusia principalment i d'Extremadura a la recerca de treball.
Necessitaven posar al capdavant a un veritable repressor, i van portar de Valladolid al Tinent Coronel de Cavalleria Eduardo Fernández, conegut per la seva afinitat al règim i la seva despietada forma d'actuar amb els vençuts de la guerra.
Va muntar un règim de terror a les muntanya de Montjuïc i en li estació de França, on campaba per les seves amples retornant al mateix tren que venia a quantitat de gent que arribava buscant treball després de deixar-se la pasta en aquest bitllet de tren.
La demolició de barraques, extorsió i xantatge per no ser “Deportat” tant a Montjuïc com en el Somorrostro són recordades àdhuc per qui les van viure.
Els seus fills, en els col·legis de la Salle a Barcelona, eren coneguts com els “Fills del repressor”, sempre a les seves esquenes, per descomptat.
Com a “Premi” a la seva lleialtat a Espanya i als espanyols i retornant favors el seu fill major, amb 18 añitos va ser col·locat en la Diputació de Barcelona, on evidentment va fer carrera, on endollo, al seu torn, a la seva dona, a tres germans i les dones d'aquests.
Avui dia, si visqués, estic segur que el Tinent Coronel estaria orgullós que el seu fill actuï com ell l'hagués fet al capdavant del Ministeri de l'Interior, del seu primogènit Jorge Fernández Díaz, de el “Fill del repressor” que encara recorden molts…

     By: Anonim Tranquil

Noticia relacionada cliqueu enllaç AQUI

No hay comentarios:

Publicar un comentario