domingo, 1 de mayo de 2016

1 de Maig, dia del trevallador podría dirse el començament vers la victoria

"Realment avui ha sigut un dia peculiar veien les noticies d'avui he pogut comprovar que van forts a totes, pero se han deixat algo primordial en el discurs, es agafar lo que es nostre companys hem de anar per recuperar la nostre dignitat ,el nostre sacrifici, els nostres diners que rigurosament estem tributan a l'Agencia Tributaria d'Espanya "

by: Alicia Garcia


Lluitar contra la pobresa salarial i social és una de les principals reivindicacions d'aquest Primer de Maig, Dia Internacional del Treball. Els sindicats han convocat manifestacions a Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona i Tortosa.


Demanar el que ens deuen o no donan més calers fins que recuperem l'ultim céntim que ens deuen es lo prioritari en aquet moment , sensa diners no es pot crear llocs de feina, construïr empresas tecnológicas primordials cara a Europa. 


A Barcelona, la manifestació convocada per CCOO i UGT ha començat a les dotze del migdia a la plaça Urquinaona, en un recorregut per Via Laietana fins a l'avinguda de la Catedral, on els líders sindicals han llegit un manifest unitari. Els organitzadors xifren en 50.000 els assistents a la marxa mentre que la Guàrdia Urbana redueix els assistents a 9.000.



Penós peró lo prioritari es que ens retornim tot els calers que ens deuen tan sols així començarem de nou de surtirnos de aquesta crisis provocada de el empobriment generalitzada de la gent a Catalunya.

Els sindicats alerten que la situació per a moltes persones és insostenible i que la pobresa social s'ha de combatre aprovant al Parlament la Renda Garantida de Ciutadania per a aquella gent que té problemes per arribar a final de mes.


Es evident i en caracter d'urgència un poble com el català no es pot permetra perdre temps , cada dia que passa es més endèmic i alarmant hem de recuperar a la gent, animarla a reconstruïr amb tot el esforç la cualitat de vida que ens han tret deliberadament el govern d'Espanya.

I remarquen que cada cop hi ha més persones que, tot i tenir feina, el sou que cobren és tan baix que no els permet viure amb dignitat. La crisi econòmica i les reformes laborals, diuen, estan generant treballadors pobres, que tot i treballar no arriben a final de mes. Per això, les centrals sindicals demanen que s'augmenti el salari mínim fins als mil euros, la xifra que marca la Carta Social Europea.


No cal remarcar més  cada dia veiem més gent sense sostre, families separades, nens i nenes amb traumes psicológics, ¿Com hem de sostindre si no ho arreglem desde la arrel?
Madrid i el seu govern corrupte es el mal endemic que ens está portan al abisme i a la destrucció de la nostre identitat com a poble: HEM DE LLUITAT TOTS PLEGATS:
Junts per un sí per un canvi de vida que tan sols aconseguirem si el nostre govern agafa jà les riendes i distribueix: feina, sanitat , educació, el poder legislatiu, LA CAIXA CATALANA, etc.  
En definitiva tot dirigit i distribuit a CATALUNYA.


Mobilitzacions per recuperar drets laborals

Els sindicats anuncien una campanya de mobilitzacions per recuperar els drets laborals perduts durant la crisi econòmica i avisen que estan disposats a convocar una vaga general a finals d'any si no es deroga la reforma laboral. El secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, diu que si els diputats no actuen, es farà des dels carrers:

"No pararem de mobilitzar-nos un cop hi hagi govern. Si no deroguen la reforma laboral i si no es fa des del Congrés dels Diputats, es farà des dels carrers i no descartem una vaga general per demanar la derogació de la reforma."

Es l'unica forma de aconseguir els objectius surtin al carrer el poder del poble es la força del canvis socials i de benestar , la vida canvia si ens movem . Per una republica a Catalunya hem de lluitar.

L'altre gran objectiu de les manifestacions d'avui és reclamar la recuperació dels drets laborals perduts amb la crisi. Després de vuit anys, els sous no es recuperen al mateix ritme que els balanços de les empreses. A més, hi ha diferències molt grans entre categories i entre sectors productius.
Per poder viure dignament hem de equilibrar sou de nou amb el cost de la vida 
Pel secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego, aquest Primer de Maig ha de servir per demanar que la millora del context econòmic ha d'arribar als treballadors:

"Som aquí per emplaçar les organitzacions empresarials que, en els espais de negociació col·lectiva, recuperem la capacitat adquisitiva dels salaris, recuperem la salut i la seguretat en el treball, recuperem la igualtat i la no discriminació de gènere, recuperem totes aquelles condicions de treball que aquests anys s'han malmès."

La UGT arriba a aquest 1 de Maig amb nous noms al capdavant del sindicat, tant a Espanya, amb Josep Maria Àlvarez, com a Catalunya, amb Camil Ros.

Junqueras i Forcadell, també a la manifestació

Aquesta manifestació de l'1 de Maig compta amb una forta presència institucional. Hi assisteixen el vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell i la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa.

Junqueras ha assegurat que és "un dia excel·lent per reafirmar el compromís amb els drets socials".

A la marxa també hi ha representants d'Esquerra, el PSC, Catalunya Sí que es Pot i Ciutadans. Tots s'han mostrat partidaris de derogar la reforma laboral.

Convocatòries alternatives de CGT i la USOC


La derogació de la reforma laboral i l'augment dels salaris, principals reivindicacions d'aquest Primer de Maig


ENLLAÇ DIARI EL MON :


El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha mostrat aquest diumenge "absolutament convençut" que tot i que CDC i ERC concorrin i facin campanya per separat a les eleccions espanyoles del 26 de juny "no hi haurà cap risc per a l'estabilitat" del Govern. "Encara que ens puguem presentar per separat, ens presentem amb un objectiu comú" que "també compartim quan fem política fora de Catalunya", ha defensat Puigdemont des del port de Gant, després de reunir-se amb el president del Parlament federal belga, Siegfried Bracke. Puigdemont ha augurat "una importantíssima presència de diputats independentistes" al Congrés perquè "la política catalana no deixarà passar cap oportunitat".

L’aturat que vol crear un banc “al servei de Catalunya”





No hay comentarios:

Publicar un comentario