domingo, 29 de mayo de 2016

Un grup de voluntaris del barri d'Hota Guinardor, netejen de placas franquistes edificis del voltan


Un grup de veïns del districte d'Horta i Guinardó s'han unit en forma de milícia per netejar de simbologia franquista els seus barris. Ben organitzats, carregats amb una escala, estenalles, tornavisos i motxilles, han fet una primera ronda. En dues hores de travessia, bàsicament pels carrers dels voltants de l'Avinguda de la Mare de Déu de Montserrat, han localitzat fins a 12 plaques. Avisen que això només ha fet que començar.La gent del barri vol netejar cualsevol simbol que reflexi el govern franquista.


 El botí d'una nit: 12 xapes franquistes


Aquesta nit han sigut 12 placas però aseguren que no seran les ultimes diuen que en el barri ni han moltes i volen deixarlo net de placas

     




El grup, ben organitzat, portava els estris necessaris per arrancar les xapes. A més, una altra milícia prèvia, via grup de WhatsApp comú, havia indicat les localitzacions de les paques i les havien marcat al Google maps. Es tractava, doncs, d'anar seguint les coordenades a un dels barris on hi ha més baixades i pujades de Barcelona de moment son 12 placas peró i seran moltes mès que seguiràn , afirmen.


L'objectiu de l'escamot per a la primera nit era aconseguir-ne mínim 10. Finalment, han estat fins a 12 les plaques retirades. El procediment era senzill tot i que s'havia de dur a terme amb cura: és fàcil cridar l'atenció a plena nit pujat a una escala i amb un tornavís fer palanca per arrencar les xapes, un trevall net que en poc temps van evaporar tot record del caudillo.

Edats diverses i ideologies diverses s'han unit aquesta nit, amb fermeça i camaraderia, per iniciar una tasca que pot durar dies. O millor dit, nits.
Els veíns que han participat aquesta nit no s'ho han pensat dues vegades a l'hora de contestar a la pregunta de un periodista de DIRECTACAT:
¿Creieu que creareu un precedent amb aquesta actitud voluntaria de treure  les placas als edificis?:
 "Si es crea un precedent i els ciutadans s'organitzen per anar retirant les plaques, ens sentirem més que orgullosos. Si no, nosaltres seguirem."

1 comentario:

  1. Haurien de ferse a tots els barris de pobles i ciutats de Catalunya aquesta proposta solidaria.

    ResponderEliminar