sábado, 28 de mayo de 2016

La pobreça en el món la tenim a casa, no juguem que encare plorarem

                

Article: Alícia Garcia   

Miran per internet per buscar informació, m'he sorprès en aquet vídeo, on reflexa la realitat que vivim , encare que no ho volguem veure i estem ficats tots plegats i es veu qui es qui pateix en silenci el canvi en que ens trovem ficats 

  • 800 milions sense educació i 2/3 parts son dones
  • 45 milions de refugiats 80% son dones i nens
  • el salari mig  mundial la dona es de -50% que el home 
  • La dona pensionista cobre  -40% que el home
  • Moltes per ser dones son privades de prestans, herencias, salud i educació
  • 4000 milions de persones pobres 70% son dones



 La pobresa ben entesa no es tracta només de la falta d'ingressos, sinó també de la privació de l'accés als drets necessaris per poder gaudir d'un nivell de vida adequat. Això es plasma en la falta de menjar, treball, aigua potable, terra i habitatge per crear recursos , així com en l'augment de la desigualtat, la falta de participació, la xenofòbia, el racisme, la violència i la repressió a tot el món. Tot això és el que s'acaba traduint com a pobresa al món.



Una de les causes de la pobresa al món més rellevants és el deute extern. El deute extern, a grans trets, és la quantitat que deu un país als seus creditors internacionals com a conseqüència dels préstecs que ha rebut.

                                                    Com s'origina una deuta externa



Pobresa en el món

En concret, el deute extern dels països pobres amb els creditors del primer món posa encara més obstacles a la solució de la seva situació. I és que en 28 països pobres, el deute excedeix el 60% del seu Producte Interior Brut (PIB),  Qui deu a qui? a favor de la condonació d'aquest deute.

En aquest sentit, segons dades del Fons Monetari Internacional, el saldo d'aquest deute va passar de 617,8 milers de milions de dòlars en 1980 a 3.360 milers de milions en 2007. Una xifra molt important de diners, però que amb els interessos s'ha convertit en una quantitat inassolible per als països més desfavorits econòmicament.

Segons l'article del doctor en Dret, Nicolás Angulo Sánchez, "Deute Extern: Font de Pobresa", els diners que els països en desenvolupament van transferir, durant el període 1980-2006, als països desenvolupats en concepte de servei de deute extern va ser de 7.673,7 milers de milions de dòlars, una quantitat molt superior als 3.000 milers de milions citats anteriorment.


Si ens fem independents no deuriem a Espanya jà que seriem un Estat Independent Català i seriem nosaltres qui distribuiria el fons acomulats a les diverses parts distributives on anirien de parar el capital recaptat. Santiago Vital amb la creació de la Constitució Catalana amb les noves lleis impreses ampararien a la part mès desfavorida de la població que es els nens i les dones que ara en la actualitat son els que pitjor, estàn passan aquet greu problema en que ens trovem .

            Raons perque hem de ser una Republica de Catalunya 

Es evident que hem de trevallar de valent per obtindre lo mès ràpid la llibertat, treure tota recaptació a la central que es el veritable problema de Catalunya i fà que no poguem distribuïr bé el nostre capital obtingut del trevall de Catalunya.
Tenim que concentrar tots els esforços en aquet objectiu la Republica de Catalunya tant sols així podrem viure dignament i de segur la deuta europea la part que ens per toca la tindriem saldadaja que som productius i savem treure mitjançan el esforç el desenvolupament de la nostre terra. Es per aixó que hem de marxar o a la fí plorarem.

2 comentarios:

  1. Molt rebé Alícia, molt bona feina company@!!!

    Ramon Agudo i Andrés

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gracies per el comentari Ramon tot sigui per obrir els ulls dels cecs ;)

      Eliminar