miércoles, 18 de mayo de 2016

TEMPS DE PAU , VENTS DE LLIBERTAT

El dirigent de l'esquerra independentista basca es compromet a parlar amb les víctimes d'ETA · Veu irreversible el procés d'independència de Catalunya
                         Aquesta tarde al barri de Gràcia ens ha vingut a parlar a  la Fàbrica de Creació Fabra i Coats un home mediàtic a la actualitat lider de la llibertat del seu poble el pais VASC un home plè de força ens ha parlat devant de una gran multitut de gent que esperavan amb ansietat es seves paraules clam de llibertat i esperança


Ha parlat molt aprop de on va aver el atentat de HIPERCOR a l'any 1987  on va morir 21 persones a volgut parlar de les víctimes que ETA va matar i ha dit públicament devant de un miler de persones que : fa del seu dolor dels familiars que van patir les pérdues de familiars i amics ara encare que ja ha passat temps no havia de haver passat mai aquet terrible desenllaç .

’ El secretari general de Sortu ha estat el protagonista de l’acte ‘Temps de pau, vents de llibertat!’, organitzat pel CIEMEN. Otegi se ha compromés en parlar a cada victima de aquell terrible atentat que encare que ha passat temps va cadar huella al barri.
Ha declarat que si ells guanyan i governen a Euskal Herria seràn els primers en reconèixa la República a Catalunya.

                                                 

Les forces de esquerres presents al desveniment han sigut presents el grup parlamentari de la CUP amb tota la seva totalidat de equip sencer , tambe han sigut presents: , Gabriel Rufián, Joan Tardà i Santi Vidal de ERC , i diputats de Junts pel Sí com Lluís Llach o de Catalunya Sí que es Pot, com Joan Josep Nuet.De l’Ajuntament de Barcelona s’hi han pogut veure tres tinents batlles: Gerardo Pisarello, Laia Ortiz i Jaume Asens. El president de l’ANC, Jordi Sánchez, el secretari d’Hisenda del govern, Lluís Salvadó, i el secretari de Migracions, Igualtat i Ciutadania, Oriol Amorós, també hi eren.


A més de la conferència pronunciada per Otegi que ha tancat l’acte, també hi han intervingut nombroses persones que li han mostrat suport públic, tant a ell com a tot allò que representa per al procés de pau del País Basc.
El portaveu d’ERC al congrés espanyol, Joan Tardà, i l’ex-portaveu parlamentari de la CUP, David Fernàndez, han estat els encarregats d’obrir l’acte. Tots dos van poder visitar Otegi a la presó de Logronyo una setmana abans que n’eixís. També van ser-hi presents el dia que fou alliberat. I avui li han donat la benvinguda a Catalunya. ‘Aleshores no el vam poder abraçar, perquè estava segrestat. Ara no tan sols l’abracem nosaltres dos. L’abracem tots els presents’, ha dit Tardà. ‘Necessitàvem la teva llibertat per a demostrar que la llibertat encara és possible’, ha afegit tot seguit Fernàndez.

El president del Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i Nacionals (CIEMEN), David Minoves, ha remarcat que tots els pobles tenen dret a la llibertat i aquest és, precisament, el missatge que vol traslladar l’entitat amb actes com el d’avui. El CIEMEN, que ja va acollir a Catalunya la campanya ‘Free Otegi’, ha estat l’organitzador de l’acte per celebrar la llibertat del líder independentista, donar suport al procés de pau al País Basc i reivindicar els processos d’independència de Catalunya i Euskadi.


Abans que Otegi posés punt final a l’acte, hi havien intervingut també l’advocat August Gil Matamala, la directora de Transparència de l’Àrea Metropolitana, Gemma Calvet, el diputat de JxSí Lluís Llach, la diputada de la CUP Gabriela Serra i el director de la Fundació per la Pau, Jordi Armadans.


David Minoves. Temps de Pau, vents de Llibertat. La solidaritat és la tendresa dels pobles!David Minoves CIEMEN, .Temps de Pau, vents de Llibertat. La solidaritat és la tendresa dels pobles!
Joan 

Tardà. 

TempsdePau,ventsdeLlibertatLasolidaritatéslatendresadels pobles!
David Fernàndez. Temps de Pau, vents de Llibertat. La solidaritat és la tendresa dels pobles!
Temps de Pau, vents de Llibertat. La solidaritat és la tendresa dels pobles!
Gabriela Serra. Temps de Pau, vents de Llibertat. La solidaritat és la tendresa dels pobles!
August Gil Matamala. Temps de Pau, vents de Llibertat. La solidaritat és la tendresa dels pobles!

Gemma Calvet. Temps de Pau, vents de Llibertat. La solidaritat és la tendresa dels pobles!

Jordi Armadans. Temps de Pau, vents de Llibertat. La solidaritat és la tendresa dels pobles!
Arnaldo Otegi. Temps de Pau, vents de Llibertat. La solidaritat és la tendresa dels pobles!No hay comentarios:

Publicar un comentario