viernes, 19 de agosto de 2016

Caixa Catalana una entitat financiera 100% per el poble de Catalunya




Caixa Catalana es una entitat financiera 100% per el poble de Catalunya

By: Alicia García 

El dissabte 3 de Setembre està programada l'assemblea fundacional de la cooperativa "Catalana de Serveis Financers, Sccl"
Lloc:
Facultat d'economia i empresa de la UB. Av. Diagonal 690, sala del rectorat, a les 9h 30' en primera convocatòria.

Objectius:

"Aprobar els estatuts que hem desenvolupat, nomenar un consell rector i debatre les properes accions que farem, a la Cooperativa Catalana de Serveis Financers, Sccl"

mès informació aquet enllaç: http://caixacatalana.cat/ferme-soci-fundador-de-la-cooperativa-catalana-de-serveis-financers.php

El poble de Catalunya ha de estar tranquil ja que tenim Caixa Catalana .


"Un poble sense tindre un Banc propi no pot ser pais normal jà que tot queda centralitzat vers Madrid que distribueix com vol els calers desequilibran les necesitats del nostre poble. Hem de saver que existeiç i per aixó os dono informació de aquesta identitat cooperativa creada per un grup de catalans i el seu creador Joan Olivé os informa a la seva pàgina "


Per què Catalana de serveis financers?

L'Associació per la NOVA Caixa Catalana Cooperativa de Crèdit treballa per arribar a bastir una nova entitat financera. El procés de recaptació de capital fundacional i especialment aconseguir una llicència bancària al Banc Central Europeu és una tasca gegantina.

És imprescindible fraccionar aquesta tasca en etapes: A primers del 2017 volem aixecar la persiana amb una forma jurídica inicial de Cooperativa de Serveis Financers.

Al seu moment, l'experiència i especialment, el capital acumulat en aquesta primera etapa serviran per convertir-se en la futura i definitiva Cooperativa de Crèdit que volem ser des del primer dia.
Quan comença a treballar Catalana de Serveis Financers?

Entre gener i març del 2017.
Quins serveis donarà Catalana de Serveis Financers?

Primer: Captar estalvi dels nostres socis, tot remunerant-los el màxim possible .

Segon: Facilitar petits crèdits que vagin sempre destinats a la creació i/o millora de llocs de treball a Catalunya.

Esborrany dels estatuts de la Cooperativa Catalana de Serveis Financers, Sccl.

Limitacions amb les que ha d'operar Catalana de Serveis Financers

Preveiem primer que disposarem en els primers exercicis d'una limitada quantitat d'estalvi per poder finançar els projectes que se'ns presentin.

La segona limitació significativa és que mentre no disposem d'una llicència bancària, no ens podem acollir a l'esquema de protecció dels estalviadors (Popularment conegut com la garantia de retorn de fins a € 100,000 en estalvi o diposit per persona, en cas que un banc o caixa fes fallida).

Igual que altres entitats financeres que fa anys que treballen a casa nostra, la garantia que Catalana de Serveis Financers li dóna als estalviadors és el control en l'administració de l'estalvi i el compromís ferm dels seus directius en mantenir una gestió "a l'antiga" sense entrar en cap mena d'activitat especulativa ni temerària.
per mès informació : http://www.catalanasf.cat/

Un altre artícle referent a aquesta entitat: EL NACIONAL.CAT 

"La nova Caixa Catalana, la primera entitat financera obertament independentista, ja està a punt d'enlairar-se. Es tracta d'una cooperativa de crèdit i treball sorgida des de baix, de "la iniciativa ciutadana i popular" i sense comptar amb "cap grup de poder, mediàtic, empresarial, polític o de cap mena" pretén fer reviure l'esperit de la caixa d'estalvis popular (la del boca-orella) o com a ells mateixos els agrada autodefinir-se: una "autèntica entitat financera amb vocació social i inclusiva, governada pels mateixos clients i treballadors".


4 comentarios:

  1. Josep Maria Raduà31 de agosto de 2016, 12:03

    Estic il·lusionat amb el projecte

    ResponderEliminar
  2. Se ha obert una clau que avans no teniem una caixa totalment 100% catalana es molt bona noticia per la nostre llibertat de poble

    ResponderEliminar
  3. endavant..ja tinc ganes que axequin la persiana...cap benefici a bancs que no estan al costat del poble catala..............

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. així sigui Ricard Sanz Cardiel el poder de un poble es basa de la seva economia i de el calers propis

      Eliminar