martes, 16 de agosto de 2016

Representants de cinc forces sobiranistes han debatut a la vila de Gràcia sobre el Procés Constituent a la plaça del Nord

Gerardo Pisarello (BeC), Jordi Turull (PDC), Anna Simó (ERC), Mireia Vehí (CUP) i Antoni Castellà (Demòcrates) compartiran taula amb Liz Castro (SN de l'ANC) i Isona Passola (directora de cinema). Modera el periodista Albert Balanzà.

By: Alicia Garcia 


                                               Liz Castro

L'acta ho ha presentat la Liz Castro membre del Secretariat Nacional de l'ANC on ens ha explicat que en plena crisi a Europa per l'arribada massiva de persones de països en conflicte, el mes de març passat el president Carles Puigdemont es va adreçar al comisari Europeu d'immigració per informar-lo que la Generalitat i les institucions catalanes estaven trevallant per acollir aprop de 4.500 refugiats.
La reacció de l'Estat espanyol va ser una crítica enfurismada de la vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Santamaría , que va retreure que Catalunya volgués acollir de forma "unilateral."

Aquest fet va dir, que demostre, un cop més, que Catalunya no pot exercir la sobirania plena ni tan sols vol vetllar pels drets humans més elementals, ja que forma part de l'Estat espanyol, un país insolidari que no s'avergonyeix d'impugnar lleis socialment tan necessàries com la de la pobresa energètica o les mesures contra la LLei de l'habitatge de Catalunya.
Es per aixó l'importància de ser una Repùblica Catalana per ser lliures.

Tot a punt per respectar les persones 

500.000 catalans van ser refugiats com a conseqüència de la Guerra Civil i la dictadura franquista.
Ara, de nou, gent necessitada de refugi truca a les nostres portes i les nostresinstitucions ja han manifestat la voluntat de mantenir la nostre tradició d'acullida.

  •  Catalunya vol parlar amb veu pròpia a Europa i al món per defensar el respecte als Drets Humans. Cal reaccionar devant de qualsevol vulneració dels drets de les persones.
  • Podem canviar les políticas migratòries, de protecció internacional i d'acció exterior que permetin assolir un món basat en el respecta als Drets Humans, en la igualdat d'oportunitats i en el diàleg com a eina de resolució de conflictes . 
  • Hem de protegir  les persones que fugen de la guerra i de la persecució política.

Els polítics que han confirmat la seva assistència són el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, en representació de Barcelona en Comú (BeC) que se a posicionat clarament en que ell, no defensa l'independència pero la respecta i que sí aniran al acta del 11 de setembre; el president del Grup Parlamentari de Junts pel Sí al Parlament de Catalunya, Jordi Turull, en representació del Partit Demòcrata Català (PDC); la secretària primera de la Mesa del Parlament de Catalunya, Anna Simó, en representació d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC); la diputada al Parlament Mireia Vehí, en representació de les Candidatures d'Unitat Popular (CUP); i el diputat de Junts pel Sí Antoni Castellà, en representació de Demòcrates de Catalunya. A més a més, participaran en el debat Liz Castro, membre del Secretariat Nacional de l'ANC i Isona Passola, presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català. El moderador del debat és el director de 'L'Independent' de Gràcia, el periodista Albert Balanzà.


El debat sobre el Procés Constituent arriba en un moment molt oportú, a les portes de l'Onze de Setembre en el qual l'Assemblea i Òmnium tornen a convocar la ciutadania a manifestar-se per la independència; i poques setmanes després que l'ANC acordés per votació dels seus associats demanar al Parlament i al Govern que convoquin un referèndum vinculant i, si cal, unilateral, per refrendar la voluntat del poble català de tenir un estat independ.

Deixo el acta sencer on es veu clarament la postura de cada convidat el devat .















artícle estret amb una ligera modificació : http://www.llibertat.cat/2016/08/representants-de-cinc-forces-sobiranistes-debatran-a-la-vila-de-gracia-sobre-el-proce-s-constituent-35942?utm_medium=facebook&utm_source=twitterfeed

"Anna Simó per finalitzar el devat a afeçit que si el molt honorable president LLuis Companys estigués viu aquí  no hagués fet el greu error de anar junts amb Espanya, se hagués fet Independentista ha afeguit. I se ha despedit amb un sonriure diguen que estiguem tranquils que el procés arrivarà Si o Si vers la Repùblica de Catalunya perque som tots nosaltres qui ho estem fen possible."




VÍDEO  resum del acta a Gràcia 

ANC graciaperlaindependencia



2 comentarios:

  1. Veig que partits i coalicions com Reagrupament o SI han passat a millor vida.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Lo que hem de mirar es qui es qui, ells mateixos van parlar al acta de Gracia i ara ja no val si ets de un o altre, lo que importa es el objectiu i es comú en tots l'independència de Catalunya qui no hi volgui quedarà retratat quan es signi la declaració de Independència
      https://www.youtube.com/watch?v=5pIZIg8h5b4

      Eliminar