jueves, 1 de diciembre de 2016

Santiago Espot proces-sisme o Indepen-dència _ ¿Volem un Estat Català o és només un desitg?


Per: Alicia Garcia





L'entitat Vibrant   ahir al vespre, va presentar el llibre de Santiago Espot, a la biblioteca de Can Saladrigues,al seu nou llibre, titulat 'A o procés-sisme o independència '.

Abans, va fer un petit encís, per explicar que és l'independentisme. 
Ens va explicar també, entre altres coses, en caràcter irònic ,que ell anava a presentar el seu llibre, però va donar un petit toc, d'un llibre antic de títol 'La batalla'de l' autor: Daniel Cardona, poc conegut i oblidat, té la facultat diu Espot d'explicar dibuixa'n de quina és la cara de qualsevol partit espanyol.

 Va dir: és el afan de reduir-nos per una particularitat folklòrica... 
Aquest llibre diu que el va lleixi fa 20 anys, diu que li va impactar i a ell li va marcar políticament d'una manera determina'n i les ha tingut ben presents a la seva vida i ens explica unes frases de Daniel Cardona que surten al llibre:

'Francament, hem de desenganyar-nos, mentre el poble català tingui tanta llengua, veu baixa i tant de seny, per mes cultura que es proposi tenir no la podrà salvar.

Els opressors i traïdors el faran ballar com voldran, el destruiran i el trepitjaran.

Per salvar Catalunya cal acompanyar la literatura i les arts que estadistes de caràcter  i de pit capaços de encarse amb el invasor i que ensenyin al poble de saver defensarse la seva dignitat'.

L'acta va durar una hora però va ser molt intens i ens va dir moltes coses als presents.

Al annex del llibre Santiago Espot fa la pregunta amb cinc cèntims resumit i una reflexió : ¿que volem els catalans?: 'A o procés-sisme o independència '.?

Ens obliga a escollir, volem un estat català- i assumim que proclamar-lo implica un compromís de fermesa i radicalitat- o ja ens està bé la felicitat de voler la independència, que implica jugar al joc de les bones paraules guarir-nos un cop a l'any per sentir-nos observats i admirats per tot el món.

O una cosa o l'altra, però difícilment tot a l'hora.
Ensdebatem entre un independentisme que vol ser simpàtic.

Va ser molt intens Santiago Espot amb l'única hora que va ser.
Crec jo, que les seves paraules han impregnat al qui ahir el va escolta.

Per qui no va poder gaudir del seu acta deixo el vídeo i les seves paraules a la fi que prenguem consciència, al moment en que vivim,  ens juguem molt, potser, el nostre futur com catalans i com país que tornarem a ser dintre de poc si estem ferms en voler-ho ser.




















Vídeo sencer d'acta



Targe invitació



No hay comentarios:

Publicar un comentario