domingo, 18 de septiembre de 2016

L’Estat de Espanya aplica l’exerquàtur a un cónsol cátala de la capital Bàltica en Xavier Vinyals al 17/09/2016



 “Increíble comportament del Estat d’Espanya a un cónsul cátala Xavier Vinyals tant sols per el fet de sentirse independentista.”

Per: Alicia Gacia



Increïble que per ser de sentiment independentista a Xavier Vinyals  se'n el cònsol de la república bàltica de Lituania  a Barcelona li hagin fet el govern espanyol un comunicat a l'ambaixadora Argita Daudze la retirada de l "exequàtur'' que acredita els diplomàtics.


 “Afirma el diari ABC que li han fet l’exequàtur per el fet de posar una estelada a la seva embaxada”

És cla i evident que som tant sols una col.lonia hispànica que no ens podem representar i hem d'acatar la normativa d'un poble que ens sotmeten de moment peró si anem units serem escoltats perque si un poble vol la seva llibertat ningú pot sutmetre al esclavatge 


Aquest és un gest extremadament inusual i que generalment provoca una important tensió entre estats. Segons diuen va posar a l'ambaixada una estelada que ell nega rotundament...






"És veu clar la dolenta intenció del govern d'Espanya que desesperadament fan qualsevol cosa per tindre subjugats als catalans. Els exemples canten per si sols. Cap de bestiar és fàcil però un poble si vol la seva llibertat rés el pot aturar com va passar als EUA, Lituània i tots els Països Latinoamericans, Filipines, Guinea Equatorial...tant sols per ells som una col.lonia potser l'última que molt aviat marxarà com les altres que jà es van independitzar "


                                                    Un vídeo sobre ell fa una bona feina per Catalunya


¿No som un país democràtic? ¿on es el respecta a una identitat autonòmica i un territori que lluita per ser una república a Catalunya?


Xavier Vinyals es va  distingir pel suport al procés d’independència de les Repúbliques Bàltiques. Va participar en la Via Bàltica i va ser dels primers empresaris en promoure inversions catalanes en la zona.

"Es un home que desde jà fa temps destaca per la seva trejactoria de voler fer escoltar al món qui som i on volem ser, defençar els drets fonamentals de la decissió dels pobles."


Xavir Vinyals: vida activa de la seva trajectoria

Indaguen per diaris digitals he vist un artícle del diari El Periodico.es : 
De l’any 2013 que parla de la seva vida com activista i diu el següent sobre ell:

artícla fet Per: LAURA PUIG

Xavier Vinyals: "Va acabar participant 10 vegades més gent de la qual es va apuntar"És un dels pocs catalans que va participar en la Via Bàltica el 23 d'agost de 1989 i presideix la Plataforma Pro-Seleccions Catalans

 

 

                                               



Xavier Vinyals, en 1990, ante los tanques en Lituania


Xavier VinyalsCapdepont (Barcelona, 1967) és probablement l'únic català que va participar en la Via Bàltica el 23 d'agost de 1989.

 Des de llavors, ha mantingut la relació amb les ex-repúbliques soviètiques d'Estònia, Letònia i Lituània i avui dia és cònsol honorari de Letònia a Barcelona. La seva militància en l'independentisme català també té història. Fruit del seu contactes als països bàltics, va poder onejar una senyera en la desfilada d'atletes dels Jocs Olímpics de Barcelona, camuflat entre la delegació lituana. Llavors dirigia el Comitè Olímpic de Catalunya. Avui presideix la Plataforma Pro-Seleccions Catalans.
Preguntat per si temen que quedin trams sense gent, Vinyalsresponde: "Sobrarà gent, perquè molts dels quals aniran no s'han apuntat. En la Via Bàltica va ocórrer el mateix. Va acabar participant deu vegades més gent de la qual es va apuntar".




No hay comentarios:

Publicar un comentario