domingo, 18 de septiembre de 2016

Entrevista de Raul Romeva a la televissió CNN al 15 de setembre del 2016


El Conseller d’exteriors de Catalunya va ser entrevistat per Juan Carlos Lopez al programa de la CNN i va respondre el següent:


 Explica que llaura és a Whasinton i va cap a Nova York i vol xarrar amb ell sobre la missió que li porta aquí als EUA i els oficines que avancin vostes tenen 8 oficines a nivell internacional representant a Catalunya .











Juan Carlos Lopez:
Quin és el objectiu d’aquesta visita i que esperin optindre de Whasinton i de Nova York? 

Raul Romeva:
De fet nosaltres més de optindre, és explicar i oferir . Nosaltres no demanem , cap de bestiar més que tindre un diàleg franc o poguer explicar perque a Catalunya es està vivin un moment jo crec especialment relevant en l’historia a Catalunya i Europa en el seu conjunt , per el tant venim a explicar-nos ossigui proporcionar informació.

Juan Carlos Lopez:
Catalunya per el món per el món és Espanya, però Catalunya historicament és una regió, que t'uneixi cultura diferent, que té un sector industrial molt fort, però cuan un mira ho k aquesta ocurin en dues fonts és veu la separacio de catalunya és veu com molt difícil. 

Raul Romeva:
Nosaltres no parlem mai de separació, en primer lloc, parlem de normalització d'una situació, Espanya és una legalitat prural i diversa i de fet Catalunya existeix des de fa molts segles , amb una cultura, una història i una llengua pròpia.
El gran problema que tenim avui és que l'Estat Español com a tal, no funciona d'una forma inclusiva a totes aquestes diversitats i això a provocat a molta gent, he vist que poneis les imatges, un any darrere l'altre ha estat en els ultimos temps, demanant democràticament, pacíficament, poder decidir, una mica que és el que volen ser, existeix una realitat ,òbvia, que un no pot negar, que és aquesta singularitat, no per anar en contra de ningú, quan es planteja un acabo de secessionisme, jo veig en realitat que el que es planteja una voluntat democratica , de” za” i en aquest sentit no hi ha gens ofensiu, en tot això, és una demanda legitima però que a demas existeix, i que un la poden negar les imaginis no la poden negar és una demanda pacifica, és demanda massiva i pacifica. 

Aquesta és la raó per la qual jo creo es pot explicar a escala internacional es pot plantejar i de fet és la meva intenció, és un moviment democratico pacifico però que a demàs és inevitable perquè la realitat és tozuda i acaba imposant-se tard o d'hora.
Juan Carlos Lopez:
Una difícil situació política la que viu Espanya en aquest moment, la conformació d'un govern, com juga això dins de la proposta que fan vostès i com veuen la institunalidad en el pais al futur proper?
Perquè del que parlen vostès estan parlant no hi ha un marc de temps del que pugui ocórrer en “X” temps.
                                    
Raul Romeva:
Bé, de fet la voluntat , és que nosaltres , al juny o juliol el que hem plantejat és que és que la població va a votar via un vot democratico que és el que vol fer , en relació amb la governabilitat que hi ha a Espanya hem plantejat des de fa molt temps , que una cosa va vinculada a l'altra , tambien en positiu. En aquests moments hi ha un bloqueig , en la governabilitat d'Espanya, però que no té a veure amb Catalunya si no al reves la Catalunya podria ser tambien en aquest sentit una la solucion a aquest bloqueig de la governanza en com Espanya ho ha estat durant molt temps jo creo recordeu que en els anys que no hagut majories absolutes a Espanya bàsicament a estat la voluntat de pacte i d'acord per part de Catalunya que ha solucionat tambien aquestes situacions el mateix ocuperre ara la voluntat de pacte aquesta sobre la taula la volundad de poder resoldre via un acord aquesta situació existeix i tant en el cas catalan com a espanyol i l'oferta existeix, la qual cosa passa és que en l'altre costat ha d'haver-hi algú que vulgui asseure's i parlar i en aquests moments per desgràcia no hi ha ningú en aquestes condicions o no volen aquesta és l'altra cuestion .

Juan Carlos Lopez:
Vostès han obert 8 oficines a nivell internacional 7 a Europa i 1 en Whasinton a EUA perquè no tenen oficines en America Llatina?

Raul Romeva:
Estem en això, estem en això, de fet ,les delegacions que és com en realitat les cridem a aquestes oficines, són oficines de representació en l'exterior de Catalunya.
Catalunya és una economia absolutament dinamica que té molts interessos al món i òbviament molta necessitat de poder interconnectar amb el món des de molts punts de vista la realitat en aquests moments a prioritzar a Europa perquè és un punt diguem que és de realitat mes immediata però existeix òbviament una en Whasinton que és la que avui estem visitant i la voluntat d'obrir una en el curt termini una oficina a Buenos Aires i una a Mèxic precisament en una voluntat per normalitzar aquestes relacions.
Jo vull insistir que la voluntat el govern i de la societat catalana en el seu conjunt tant en el ambito civil com en el ambito economico i com el ambito financer és d'interconnectar al món actual d'avui el que ens interessa és tenir connexions a tots els nivells jo crec que això és alguna cosa que ens ha de beneficiar a tots per tant hi ha un wind, wind, wind ..escenari que nosaltres volem planterar .
http://historiasdeangela.blogspot.com.es/2016/09/entrevista-de-raul-romeva-la-televissio.html

Traduït al català i escrit per : Alicia Garcia 

Video de l'entrevista sencer del canal CNN  CLIQUEU AQUÍ 

Un article interessant per veure la feina de Romeva CLIQUEU AQUÍ
Casal Argentina
Els catalans residents a l'estranger tindran dret a la targeta i l'atenció sanitària inclosa a la cartera de serveis amb càrrec al Servei Català de la Salut (CatSalut) en les seves estades temporals a Catalunya. Aquest és un dels serveis als quals es podrà accedir si s'està inscrit al registre de catalans residents a l'exterior, gràcies als acords que ahir va signar el departament d'Afers Exteriors amb els de Salut, Treball i Afers Socials i Famílies i el de Cultura.

article relacionat :

Junqueras visita Miami i Nova York per cercar finançament als mercats internacionals

Al marge de l'agenda oficial, el vice-president mantindrà contactes discrets amb autoritats, institucions i inversors  CLIQUEU AQUI PER VEURE LA NOTICIA 

No hay comentarios:

Publicar un comentario