martes, 27 de enero de 2015

Declaració del matrimoni Pujol el crepuscle d'un polític


Com si fos la pelicula "El Crepuscle dels Déus"del director Billy Wilder, avui s'ha presentat davant La ciutat de la justícia el matrimoni Pujol.

 

 

Tota creabilidad s'ha fos davant un expresident que abans era el referent màxim d'honestedat i exemple referent del que és Catalunya.
El expresident Jordi Pujol i la seva dóna, Marta Ferrusola han arrivat aquet matí als 10:00 aproximadament, a la Ciutat de la justícia, per declarà devan la jutgessa Beatriz Balfagón del jutjat d'instrucció 31, per la acusacion de  " Manos Límpias" sobre imputacions a la Hisenda Pública i blanqueig de diners per fons ocultats al extranger.


                     vídeo en arribar a la ciutat de la justícia







Se sap que Jordi Pujol  va fer diners amb comissions de fons públics ,secrets bancaris dificulten la investigació, el no volguer declarar i no estar clar, ja que no ha aportat proves en el procediment que indiquin d'on va treure aquests diners de l'herència del seu pare, fan que sigui presumpte culpable de delicte.
Les proves lliurades de Jordi Pujol no demostra clarament els diners que van estar al extranger, se sap pel que sembla que la seva dona Marta Ferrusola no declarà en aquest jutjat d'instrucció 31 i sí els seus fills.
La jutge diu que el seu confesion no s'ha de creure al 100% doncs no es veu amb claredat la seva inocència


                     Mès informació en el programa #elsmatinstv3









         A la 13:00 aproximadament han acavat la declaració del matrimoni Pujol, com ja és savia, no ha volgut declarà .
Ha estat molt accidentad la sortida del matrimoni Pujol  dels jutgats ,escreditzats per el public que ni ha via dien a crits :"lladres" anaven acompanyats del seu advocat, van sortir per la porta de derrera, pel que sembla ,ha caigut al terra un periodista, empès per un mosso d'esquadra, segon comenta el periodista de tv3 d'els matins .
Ha explicat que els diners venian del seu pare i que l'hi va donar a la seva dona i als seus  tres fills.





Manos Límpias pretenen aportar noves proves ,declarin empresaris declarant les comissions il·legals que van cobrar la família Pujol durant 30 anys.                     


                                Noticies digitals referents al càs
e-noticies: 
 Pujol, rebut amb crits de "lladre"


L’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol i la seva dona Marta Ferrusola han estat escridassats quan han arribat a la Ciutat de la Justícia, on hauran de declarar davant la jutge com a imputats de delictes contra la Hisenda Pública i blanqueig pels fons ocultats a l'estranger.

El dispositiu de seguretat no ha evitat que una vintena de persones hagin rebut Pujol i la seva dona amb xiulets, crits de  “lladres” i insults. “No representeu a Catalunya”, els han etzibat mentres accedia a la Ciutat de la Justícia a través d’un passadís de tanques metàl·liques....

El Triangle

El blanqueig a Puerto del Rosario, la metxa del cas Pujol

 Un parell d'informes de l'Oficina Antifrau de Catalunya que analitzaven, l'any 2013, una compravenda d'accions a Puerto del Rosario van encendre la metxa del cas Pujol. En concret, segons publica Vozpópuli, un d'ells -del 14 de març de l'any passat- relatava com, suposadament, Jordi Pujol Ferrusola blanquejava 15 milions d'euros mitjançant la creació de consultores amb les quals aprofitar la seva influència política. L'altre -del 4 d'abril- compilava les proves remeses a l'Agència Tributària i a la tinent fiscal d'Anticorrupció, Belén Suárez....

Noticies tv3:

Jordi Pujol Ferrusola nega a l'Audiència Nacional haver cobrat comissions d'adjudicacions públiques

Jordi Pujol Ferrusola, fill gran de l'expresident de la Generalitat, ha sortit de l'Audiència Nacional després de declarPujol abronca a los diputados sin responder a sus preguntasar durant cinc hores davant del jutge Pablo Ruz, que l'interroga pels presumptes delictes de blanqueig de capital i frau a Hisenda i pels diners que han mogut a l'estranger. Ha quedat en llibertat sense cap mesura cautelar....

Catalunya press
 Qui és qui a la trama judicial de l'evasió fiscal de Jordi Pujol?

Josep Maria Pijuan: El mateix jutge que va instruir l'espoli del Palau de la Música, que va derivar en una investigació sobre el suposat finançament irregular de CDC, és membre del Tribunal de Corts d'Andorra, que haurà d'analitzar la querella presentada per la família Pujol contra dos bancs del Principat per revelació de secret. No és clar que l'instructor vagi a ser Josep Maria Pijuan, qui a més va signar al costat d'una vintena de jutges un manifest en favor del dret a decidir.

Victoria Álvarez: Des que va sortir a la llum l'enregistrament que l'agència de detectius Mètode 3 va fer de la seva conversa amb la presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, en el restaurant "La Camarga", Victoria Álvarez no ha deixat d'aparèixer en les televisions, on assegura que el cas Pujol solament és la punta de l'iceberg del gran frau familiar. És la principal testimoni de les tèrboles operacions financeres de la seva exnovio, Jordi Pujol Ferrusola. Assegura haver vist com el seu antic amor portava sacs de bitllets a Andorra. 

Cristóbal Martell: És l'advocat a qui Pujol ha recorregut perquè exerceixi la seva defensa. Representa al futbolista del FC Barcelona Leo Messi, implicat en un delicte fiscal. Però també té com a clients a Álvaro Lapuerta, extresorer del PP i predecessor de Luis Bárcenas, implicat en la trama Gürtel; als germans Marco Antonio i Miguel Tejeiro, encunyats de Diego Torres, el soci d'Urdangarín en la trama Nóos, i Manuel Busts, exalcalde socialista de Sabadell, també va requerir dels seus serveis en el cas Mercuri.
Miguel Bernad: És l'assot de la corrupció política i exerceix l'acusació en diversos casos judicials, com el de Jordi Pujol, a qui acusa al costat de la seva esposa de set presumptes delictes. El secretari general del sindicat de funcionaris Mans Netes, Miguel Bernad, assegura disposar d'un testimoni que afirma que els diners de les comissions de l'obra pública es portava a comptes en paradisos fiscals en cotxes oficials. Acaba de demanar el tancament de l'Oficina Antifraude de Catalunya per "inútil".
Daniel d'Alfonso: L'Oficina que dirigeix aquest jutge està en l'ull de l'huracà mediàtic després que Victoria Álvarez, l'exnovia de Jordi Pujol Ferrusola que va destapar els suposats negocis tèrbols de la família, assegurés que des de fa any i mitjà, l'Oficina Antifraude, dependent de la Generalitat, coneixia els fets i "no va fer gens". Per aquest motiu, el sindicat Mans Netes ha demanat el tancament d'aquest organisme per "inútil". D'Alfonso assegura que Álvarez va aportar poques proves de les seves acusacions i que aquestes van ser remeses a l'Audiència Nacional. Pensa querellar-se contra Mans Netes.
                                        Familia  Pujol




Jordi Pujol: Ha protagonitzat l'escàndol de l'any en confessar que va tenir un compte ocult a Andorra. Assegura que guardava diners procedents d'una herència del seu pare Florenci, però el jutge investiga si la procedència del mateix eren comissions d'obra pública. Com a conseqüència d'aquesta investigació, qui va anar president de la Generalitat durant 23 anys ha hagut de renunciar a les seves prebendes com exmandatario. Ja no és "Molt Honorable".

Marta Ferrusola: Esposa i mare dels set fills de Jordi Pujol, dona de caràcter que va exercir activament el seu càrrec de primera dama de Catalunya. Gràcies als contactes del seu espòs, va crear l'empresa de jardineria Hidroplant, en la qual van participar dues dels seus fills. Suposadament es va beneficiar de part de l'herència del seu sogre.
Jordi Pujol Ferrusola: L'Audiència Nacional investiga els negocis de Jordi Pujol Ferrusola, fill major de l'expresident català, qui ha de comparèixer com inculpat davant el magistrat Pablo Ruz al setembre. Se sospita que podria fer de testaferro del seu pare, és a dir, d'ingressar diners en metàl·lic en els comptes que la família tenia en paradisos fiscals, procedent del cobrament de comissions per obra pública.


eldiario.es:"declaración de Jordi Pujol ante el Parlament"


Vídeo de Pujol abronca a los diputados sin responder a sus preguntas

                               
 Canal 324:  "Crítica debat sobre Jordi Pujol i la seva dona Marta Ferrusola"                                         programa    #2324nit 


Jordi Pujol, la seva esposa, Marta Ferrusola, i tres dels seus set fills han declarat als jutjats. La declaració té a veure amb la quantitat de diners que estan a nom de Marta Ferrusola i la totalitat dels seus fills. Jordi Pujol s'ha refermat en la primera declaració, feta el 25 de juliol. L'expresident de la Generalitat ha reiterat que es tracta d'un llegat del seu pare, i no pas d'una herència.
La seva esposa, com els fills compareixents, no han declarat. De Marta Ferrusola, n'ha parlat Maribel Juan, periodista i autora del llibre "Marta Ferrusola a l'ombra del poder". Del caràcter i la personalitat de l'esposa de Jordi Pujol, Maribel Juan ha dit que és "forta, decidida i pràctica". Per afegir que "sempre ha estat molt vinculada al poder. Ella, per exemple, és la que va presentar Lluís Prenafeta, que després es projectaria com un col·laborador determinant del president, a Jordi Pujol".

El tertulians d'aquesta nit: Tian Riba, periodista; Jordi Martí, consultor cultural; Sònia Sierra, filòloga, i Agustí Colomines, historiador, han establert una dissecció entre el Pujol polític i el Pujol més íntim i personal. En el que han estat d'acord és que el ja anomenat "cas Pujol" comportarà unes conseqüències encara per determinar en el futur de Catalunya i el seu procés endegat.

I, per acabar, s'ha comptat amb el president de l'Amical de Mauthausen, Enric Garriga. Avui se celebrava el 70 aniversari de l'alliberament del camp d'extermini d'Auschwitz, a Polònia. Garriga, fill de deportat, explica el ressorgiment del nazisme "perquè no hem après res de la història i no ho hem sabut ensenyar". Garriga responsabilitza els governs de no incidir en aquests tipus d'informacions a tots els nivells. "El nazisme creix en èpoques de pobresa, de crisi, de misèria. Aquesta ideologia sembra i recull", sentencia el cap visible de l'Amical de Mauthausen.



                                          Els Matins TV3 Les notícies del dia (29/01/15)

 Informatiu del dijous 29 de gener amb les següents notícies a la portada: Han transcendit les imatges de la declaració de Jordi Pujol, que diu que no sabia perquè no volia saber, perquè aquest tema sempre li havia fet por; Mas demana comparèixer al febrer; Bustos i Fernández neguen pressions a l'alcaldessa de Montcada; més imputats per les targetes opaques de Bankia i Caja Madrid, i avui repatrien el soldat mort a Israel. Als esports, hem repassat la victòria d'ahir del Barça al camp de l'Atlètic de Madrid (2-3), que dóna als blaugranes el pas a les semifinals de la Copa. I, pel que fa al temps, estem en estat d'alerta per neu i vent.

Tota la declaració de el expresident Jordi Pujol devant la jutgessa del jutgat 31 


                            El periódico 


El 'expresident' se desmarcó ante la jueza del "legado" que, según aseguró, dejó su padre a su mujer e hijos


Justificó no regularizar antes el dinero por "miedo" a que dañara su imagen


 Europa Press-Digital  

 "Manos Límpias assumeix la filtració de la declaració dels Pujol i la justifica"


 El sindicat Manos Límpias ha assumit aquest divendres 30/01/2015 ,la filtració del vídeo de la declaració de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, la seva esposa Marta Ferrusola i els seus fills Marta, Mireia i Pere.

En declaracions a Europa Press, el secretari general del sindicat, Miguel Bertrand, ha assumit la responsabilitat i ha exculpat de qualsevol responsabilitat al seu procurador.
Bertrand ha assenyalat que les diligències del cas no estan baix secret de sumari, i ha considerat que des del moment en el qual l'enregistrament passa a les seves mans té "plena potestat" per distribuir-la als mitjans de comunicació.

La jutge de Barcelona que investiga la causa contra l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol per l'ocultació d'una fortuna a l'estranger sense regularitzar ha citat per a aquest divendres a les parts després de transcendir el vídeo de l'interrogatori del dimarts al polític en seu judicial, han explicat fonts judicials.
Les mateixes fonts han explicat que ha pres aquesta decisió després de l'escrit presentat per l'advocat de Pujol, Cristóbal Martell, a la titular del Jutjat d'Instrucció 31 de Barcelona, Beatriz Balfagón, perquè recodase a les parts que no està permesa la publicitat de les declaracions durant la fase d'instrucció, que són a porta tancada.

L'expresident va declarar el dimarts davant la jutge durant una mica més de dues hores sobre els fons ocultats a l'estranger durant més de 30 anys, i també van comparèixer la seva dona, Marta Ferrusola, i tres dels seus set fills -Pere, Marta i Mireia-; els cinc, com imputats per presumpte frau fiscal i blanqueig de capitals.
El expresident de la Generalitat Jordi Pujol va reconèixer aquest dimecres davant la jutge que no disposa de "cap paper" que acrediti l'origen de la seva fortuna oculta i que l'única cosa que té, "un manuscrit", té "un valor relatiu" perquè és "un escrit que no està signat". Aquest dimecres s'han filtrat imatges de la declaració de Pujol davant la jutge, en la qual admet que ell "no intervenia, però és forçós que conegués alguna cosa" sobre aquests diners.



"Molt avans de declarà al jutgat 31 el expresident Jordi Pujol va declarar devant del Parlament de Catalunya fem un rapàs del acta minut a minut del que va expossar aquell dia "


                             La Vanduardia dilluns 6 d'octubre del 2014 

10:28    Despúes de la comparecencia de Jordi Pujol, que vivimos ayer, hoy puedes seguir el directo de la convocatoria de la Consulta del 9N  desde LaVanguardia.com narrado minuto a minuto por nuestros expertos y también puedes seguirla via streaming. 


19:49Hasta aquí el seguimiento en directo de la comparecencia de Jordi Pujol, sigue informado de todo lo sucedido en LaVanguardia.com 


  19:47   Respecto al patrimonio oculto en el extranjero de su familia que él mismo reveló el pasado julio, Pujol ha querido dejar claro que "tener dinero en el extranjero puede ser criticado pero no presupone que el orígen de este dinero sea ilícito". El expresident ha mantenido la versión que mantuvo en el comunicado del pasado 25 de julio: que este dinero sin regularizar proviene de una herencia de su padre, el banquero Florenci Pujol, y ha querido explicar cómo ganó este dinero su padre, producto de inversiones en bolsa y en la industria algodonera en los años del franquismo.

Ha matizado además que no se debe hablar técnicamente de "herencia", sino más bien de "legado", que recibieron su mujer, Marta Ferrusola, y sus hijos, por "falta de confianza" y "miedo" de su padre en él mismo por su "compromiso político".


  
  19:46   El expresidente de la Generalitat, Jordi Pujol, ha afirmado "rotundamente" que nunca ha sido "un político corrupto" y ha negado haber recibido nunca "dinero por una decisión política" durante su periodo como jefe del ejecutivo catalán más allá de su sueldo. En su comparecencia en la Comisión de Asuntos Institucionales del Parlament de Catalunya, el expresident ha defendido que en los años 70 era un "hombre con mucho dinero", mucho más, ha dicho del que "he tenido cuando tuve responsabilidades e influencia política o ahora".

En este contexto, se ha preguntado: "¿Qué puede hacer un hombre rico con 40 años?". Él mismo ha contestado que muchos optan por hacer inversiones, hacer negocios, comprar fincas, viajar o por otras alternativas, pero que su apuesta "prioritaria" fue "construir Catalunya" y que esa fue su dedicación "desde 1958", y de la cual se siente "orgulloso". "Yo no decidí hacer política para ganar dinero, de dinero ya lo tenía", ha subrayado.  


Més sobre el tema Pujol en Noticiero social fargov CLIQUEHO AQUÍ



No hay comentarios:

Publicar un comentario