jueves, 9 de febrero de 2017

Presentació del llibre documental de Maria Cinta Castelló :Els mossos que van salvar Montserrat al 7 de febrer del 2017

Una mirada a la historia desconeguda per molts catalans
Per AliciaGarcía 







Aquest 7 de febre a les set del vespre al Departament d'Interior de la Generalitat vaig tindre el privilegi de ser present a la presentació pública del llibre: Els mossos que van salvar Montserrat de Maria Cinta Castelló, amiga i gran persona com va ser el seu pare desconegut fins ara que gracies al seu llibre documental hi ha surti't a la llum.



                                    Llibre documental històric de Maria Cinta Castelló


Com bé va dir Jordi Gener és una mirada enrere i propera de la història dels mossos d'esquadra, un llibre que parla de com van salvar als monjos 14 mossos d'esquadra destinats a Montserrat. Van evitar de ser cremat documentació de Montserrat, ja que a la mateixa tarde de la revolta uns camions conduits per anarquistes carregats amb bidons de gasolina volien assaltar Montserrat. En Ramon Castelló pare de Maria Cinta amb companys com ell ,mossos, van haver de dialogar i mediar amb ells i van fer sense saver-ho un gran acta heroic salva'n patrimoni i els monjos que voltaven per aquella zona espantats sense saber que seria'n d'ells.
L'abat del monestir Josep Sole va destacar amb la narració de l'autora podem coneiça i comprendre moltes coses en petita escala a les hores de la guerra, afeixin: té raó Antonio Alardín quan diu que aquest llibre contribueix en la nostre història del nostre país d'una manera important i això en més d'un aspecte i segona la gran valoració dels mossos en belar a la conservació dels edificis i de la comunitat de monjos.
Deixo part de l'acta per gaudir-ho com ho vaig fer jo....

Va ser presents:
Maria Cinta Castell autora del llibre bibliogràfic documental
El pare abat de Montserrat Josep Sole
El conseller Jordi Gener
Albert Batlle
Director general dels mossos d'Esquadra Jose Luis Trapero
Jordi Cendre

Representants de Vibrant....entre altres....















No hay comentarios:

Publicar un comentario