viernes, 15 de abril de 2016

Trampa de França per evitar que la macroregió de Montpeller i Perpinyà es digui "Occitània-País Català"

¿Com han fet la trampa per no poder votar els catalans?
Els catalans sense telèfon francès no podran participar en la votació del nom de la nova macroregió



Cinc possibles noms són els que podran escollir els catalans de la Catalunya Norc. Bé, no tots els catalans ,ja que, els que no tinguin un telèfon francès, no podran participar.
És un clar intent de França de vetar el vot catalanista i evitar que la macroregió de Perpinyà i Montpeller es digui 'Occitània País Català. Així també ho ha interpretat el tinent d'alcalde de Perpinyà, que ha fet campanya per a que guanyi aquesta denominació.


  
El Consell Regional ha confirmat aquest divendres Occitània-País Català com una de les cinc denominacions que aniran a votació popular entre el 9 de maig i el 10 de juny. 
Hi podran prendre part els majors de 15 anys que visquin a la zona o bé que hi acreditin vincles, com és el cas de la diàspora nordcatalana, ha apuntat el conseller regional Gerard Onesta. En canvi, s’ha volgut evitar l’accés a la votació als catalans. I és que per a votar, caldrà tenir un telèfon francès. Per al tinent d’alcalde de Perpinyà, Brice Lafontaine, la decisió respon a les crides del sector catalanista a una participació massiva des de Catalunya per fer guanyadora l'opció Occitània-País Català.
Els motius del veto



El tinent d’alcalde de Perpinyà i president del partit Unitat Catalana, Brice Lafontaine, veu clara l’explicació d'aquesta novetat. "Després de les crides que vam fer perquè els catalans donessin suport al nom Occitània-País Català, s'ha canviat el sistema de votació”, ha opinat. Malgrat això, s'ha mostrat optimista que el nom Occitània-País Català aconsegueixi bons resultats i quedi entre les primeres opcions. Si més no, vaticina que s'imposarà al departament del Rosselló.
Els motius del nou nom


Lafontaine ha destacat la importància que el nom triat faci referència a la catalanitat per fer prevaldre l'existència de la comunitat. “La nostra identitat i cultura han de sobreviure a les reformes franceses. Hi ha qui encara, en ple segle XXI, pensa com al XIX, creient que les cultures regionals són subcultures”, ha lamentat. 

En aquest sentit, ha anunciat que des de la Catalunya del Nord s’impulsarà una campanya per defensar la designació, que pot comportar un impacte econòmic positiu per al territori, en termes d’inversió i turisme, segons assegura. “Tothom sap que Catalunya és el lloc que atreu més inversions internacionals a nivell europeu, i que Occitània és coneguda mundialment com a marca turística. Ara tenim la possibilitat de posar Occitània i Catalunya junt i aconseguir desenvolupament econòmic i turístic alhora”, ha remarcat.
Els 5 noms a escollir

Els cinc noms plantejats aquesta setmana pel Consell Regional se sotmetran finalment a consulta ciutadana. Occitània-País Català, Occitània, Pirineus-Mediterrània, Llenguadoc i Llenguadoc-Pirineus competiran per ser la nova designació de la macroregió que engloba, des del gener, Perpinyà i Montpeller.

post íntegra de : www.directa . cat

Fotografies de catalans revindicant la terra catalana de Catalunya Nord














No hay comentarios:

Publicar un comentario