viernes, 26 de diciembre de 2014

Concert de Sant Esteban 26 de decenbre del 2014


Han passat els 100 anys de l'inici de la Primera Guerra Mundial i els 300 del 1714 en el tradicional concert de Sant Esteve al Palau de la Música. A més de les peces musicals, s'hi han recitat diversos poemes escrits en temps de guerra. El concert, alhora donant petits tocs explicatius de la institució-fundació i del Palau , extenen-se en gran part de la història més recent de Barcelona i Catalunya


Esteban i Tomás (Pep Anton Muñoz i Pep Munné), dos senyors de Barcelona que no són de cap època concreta però que les han viscut totes, conduiran el concert explicant la seva història i el que passa en l'escenari. Les converses dels amics Esteban i Tomás seran un reflex de la memòria col·lectiva, la dels majors i la dels més joves, ja que recorreran part del anecdotario civil de Catalunya des de l'Exposició Universal de 1888, la primera, fins als nostres dies.
Amb un clar protagonisme de les nadales, el programa inclou obres d'autors universals com Georg Friedrich Händel, Gioacchino Rossini, Sergei Rachmaninov, César Frank i Francis Poulenc, d'autors catalans com Josep Anselm Clavé -el pare de la nostra tradició coral moderna-, Luis i Luis M. Millet, Joan Llongueres, Pau Casals, Xavier Montsalvatge, Manuel Oltra i Antoni Ros Marbà, entre uns altres. La música popular actual estarà representada per versions de cançons de Maria del Mar Bonet i Els Amics dels Arts, i la creació coral contemporània estarà present amb la música de la compositora basca Eva Ugalde i del nostre compositor convidat Ramon Humet, que ha compost una obra per al concert.







"El concert ha estat expléndit ja que no tan sols ens han envadalat amb les veus dels cors, si no , també amb la interpretació de ballarins que ens ha obert la porta per recórrer llocs del Palau de la música abans no vistos, terrat, passadissos.....




 







"El concert de cors va finalitzar amb castellers de Vilafranca i crits d'Independència i estenent nombroses estelades. Va fer de la vetllada un gran sentit identificació de sentiment catalanísta cap al nostre Pais, Catalunya que d'aquí poc ens portarà a decidir si volem continuar amb Espanya ".




                                                    Crits d'"independència" i estelades al concert de Sant Esteve
                 


"A més del tradicional contingut nadalenc, l’Orfeó Català ha aprofitat per fer un cant a la pau en el concert de Sant Esteve d’aquest 2014. Ho han fet aprofitant que fa 100 anys de l’inici de la Primera Guerra Mundial i 300 del 1714. Dos episodis foscos de la història que s’han contrarestat recordant alguns poemes d’escriptors que van viure la Gran Guerra, i que van relatar el dolor però també l’esperança de viure en pau."

Revista cultural i lliure :"CAT Catalunya LLiure "El que no ha emès TV3: castellers alçant estelades
 


No hay comentarios:

Publicar un comentario