domingo, 14 de septiembre de 2014

Un mallorquí de nom Junípero Serra més tard nomenat per als nord-americans gran de la pàtria.

by: Alícia Garcia

Un mallorquí de nom Junípero Serra més tard nomenat per als nord-americans gran de la pàtria. 



El seu veritable nom Miquel Josep i Ferrer, va néixer un 24 de novembre de l'any 1713 Petra Mallorca (illes Balears). Va morir un 28 d'agost l'any 1784 en Monterrey , Califòrnia (Nova Espanya).


Venerat el 25 de setembre de l'any 1988 pel papa de Roma Juan Pablo II, es festeja el 28 d'agost.
Aquest personatge el seu nom es troba entre els grans d'EUA. Va fundar missions en terres de Califòrnia ,terres que en l'actualitat són les més riques d'EUA. En qualitat de pare president va fundar una sèrie de missions en total de nou i va atendre a la funció d'unes altres que ja eren creades.


La primera de les missions fonguis per ell va ser la de Sant Diego el 16 de juliol de 1769 que es troba dins del municipi actual de Sant Diego. *Establecio la seva seu central en la Missió de Sant Borromeo Carmelo, fundada per l'en 1770.
Al juliol de 1771 fundaria la Missió de Sant Antonio de Pàdua i a l'agost la de Sant Gabriel, aquesta ultima en l'actual area metropolitana dels Angeles.
L'1 de setembre de 1772 va fundar la Misió de Sant Luis Bisbe de Tolosa.Tambien  estaria vinculat a la Misió de Sant Joan Capistrano en 1776 i a la de Sant Buenaventura en 1782. Es coneix que va visitar les missions de Santa Clara de Asis i de Sant Francisco de Asis, aquesta última en la localitat de Sant Francisco.
Les missions van ser creades per convertir al natius, un altre objectiu va ser integrar els neófilos de la societat espanyola i capacitar-los per assumir la prosperitat i gestió de la terra.
Com a cap de l'Ordre a Califòrnia, Serra no solament va bregar amb càrrecs religiosos , sinó també amb altres autoritats espanyoles en ciutat de Mèxic i amb oficials militars locals  que comandaven les guarnicions properes.

 

     
 

Españoles en la Alta California. Junípero Serra 
En aquet audio s'explica molt bé que van tindre tensións amb els borbons
que tan sols volien expoliar  

 



No hay comentarios:

Publicar un comentario